Här kommer ett till Recept som e förvånandsvärt gott och enkelt
Receptet är för 4 portioner och för en form med storleken ca 30x20cm.
Ingredienser: 500 g köttfärs (10 % fetthalt) 4 dl minimjölk 1 st tacokryddmix 500 g keso 1 dl tomatpuré 4-5 st soltorkade tomater 2 st gula lökar 1 burk konserverade champinjoner (ca 280 g) 9-10 lasagneplattor 30 g riven mager ost (5 % fetthalt)
Tillagning: 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Bryn köttfärsen, den hackade löken och champinjonerna. 3. Tillsätt mjölk och tomatpuré och krydda med tacomixen. Rör samman och låt puttra i 5 min. OBS! Svag värme så att inte mjölken bränner. 4. Rör ner keson och de soltorkade tomaterna och blanda väl. Varva sedan såsen med lasagneplattorna i en ugnsfast form. 5. Strö över den rivna osten och stoppa sätt in formen mitt i ugnen. Grädda tills plattorna har mjuknat och det blivit en fin yta, ca 30-40 min.
Näringsvärde per portion: - 513 kcal - 48 g protein - 46 g kolhydrater - 15 g fett
Vill man ha en stadigare middag kan man använda sig av mer lasagneplattor och även blanda ner majs i röran.